De atlasbehandeling

atlas_nekDe AtlasPROfilax ®-behandeling vindt altijd plaats als onderdeel van de shiatsutherapie behandeling en bestaat uit twee sessies van elk ongeveer een uur.

Er vindt een intakegesprek plaats met uw shiatsu therapeut aan de hand van een aanmeldingsformulier.  Met behulp van een aantal testen wordt bepaald of er bij u sprake is van een blokkade van het gebied van de atlas. Vervolgens vindt, al bij dit eerste consult, de atlasbehandeling plaats. Hierbij worden de korte nekspieren vlak onder de schedelrand op specifieke plekken los gemasseerd met een technisch goed uitgebalanceerd massageapparaat. De atlas en de omliggende weefsels krijgen hierdoor de ruimte om een betere positie te vinden en dit komt het herstel van het gehele lichaam ten goede.

De tweede sessie, meestal ongeveer een maand na de eerste behandeling, bestaat uit een evaluatie, een controle en een nabehandeling.

U kunt bij de behandeling uw normale kleding aanhouden, maar draag wel kleding waarin u zich makkelijk kunt bewegen. Het is prettig als u uw nek makkelijk vrij kunt maken en (lang) haar kunt opsteken.

Download hier een aanmeldingsformulier.