Nieuws

Met ingang van 3 maart 2021 weer behandelingen mogelijk! 
Na een paar maanden in lockdown, waarin we alleen de meest noodzakelijke behandelingen konden uitvoeren, mogen we weer breder aan het werk. Als u niet benaderd bent voor een vervangende afspraak, kunt u gerust bellen voor afstemming over uw behandeling. Uiteraard nemen we wel de Corona veiligheidsmaatregelen in acht.

Wetenschappelijke onderbouwing effectiviteit Atlastherapie. 
Goed nieuws! De afdeling radiologie van het Amsterdam UMC gaat een wetenschappelijke studie opzetten naar de atlas en de effecten van atlastherapie. Het onderzoek zal onder leiding staan van professor A.J. Nederveen. De financiering is nog niet rond (december 2020), maar de studie zal zo snel mogelijk van start gaan.

Nieuwe tarieven m.i.v. maart 2020
De tarieven zijn al een aantal jaren ongewijzigd gebleven. Met ingang van 1 maart 2020 zullen de tarieven van alle behandelingen omhoog gaan. De nieuwe tarieven kunt u vinden bij de betreffende behandelmethode.

Nieuwe bewijzen voor effectiviteit AtlasPROfilax®
Uit een recent vragenlijst onderzoek in onze praktijk blijkt dat ruim 70% van de personen die de AtlasPROfilax®-behandeling ondergaan heeft, melding maakt van één of meerdere positieve effecten. Er is sprake een positief effect op de korte termijn (ongeveer een maand na de behandeling) maar ook op de langere termijn (ruim een jaar na de behandeling) is men tevreden over het effect van de AtlasPROfilax®. Het betrof mensen met zeer uiteenlopende klachten zoals schouder- en nekklachten, problemen met houding en balans, hoofdpijn of migraine, concentratieproblemen, stemmingswisselingen, vermoeidheidsklachten, beperkingen bij wandelen, fietsen en andere vormen van bewegen, rug- en heuppijn, problemen met benen, knieën en voeten en klachten van de inwendige organen. Binnenkort zullen de gegevens gepubliceerd worden. De resultaten komen overeen met uitkomsten van eerdere wetenschappelijke studies die in het buitenland zijn uitgevoerd.

Internationale AtlasPROfilax® conferentie
Op deze bijeenkomst worden elk jaar nieuwe onderzoeken en inzichten gepresenteerd over de AtlasPROfilax®-methode. Ook worden ervaringen gedeeld tussen collega’s uit meer dan 30 landen. Wereldwijd krijgt de behandeling meer bekendheid en erkenning.