Nieuws

Ondanks de lockdown tot januari 2022 mogen Shiatsutherapeuten gewoon doorwerken!
Dankzij het werk van onze beroepsverenigingen heeft de overheid toegegeven dat de behandelruimte van een complementair zorgverlener geen publieke plaats is, maar een ‘zorglocatie’ volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en hiermee zijn wij uitgezonderd van sluiting. Uiteraard nemen we wel de Corona veiligheidsmaatregelen in acht.

Wetenschappelijke onderbouwing effectiviteit Atlastherapie. 
Goed nieuws! De afdeling radiologie van het Amsterdam UMC gaat een wetenschappelijke studie opzetten naar de atlas en de effecten van atlastherapie. Het onderzoek zal onder leiding staan van professor A.J. Nederveen.

Atlasbehandeling in de Shiatsupraktijk zeer effectief.
Uit een vragenlijst onderzoek in onze praktijk blijkt dat ruim 70% van de personen die de Atlasbehandeling ondergaan heeft, melding maakt van één of meerdere positieve effecten. Er is sprake een positief effect op de korte termijn (ongeveer een maand na de behandeling) maar ook op de langere termijn (ruim een jaar na de behandeling) is men tevreden over het effect van de AtlasPROfilax®. Het betrof mensen met zeer uiteenlopende klachten zoals schouder- en nekklachten, problemen met houding en balans, hoofdpijn of migraine, concentratieproblemen, stemmingswisselingen, vermoeidheidsklachten, beperkingen bij wandelen, fietsen en andere vormen van bewegen, rug- en heuppijn, problemen met benen, knieën en voeten en klachten van de inwendige organen. De resultaten komen overeen met uitkomsten van eerdere wetenschappelijke studies die in het buitenland zijn uitgevoerd.

Internationale AtlasPROfilax® conferentie
Op deze bijeenkomst worden elk jaar nieuwe onderzoeken en inzichten gepresenteerd over de AtlasPROfilax®-methode. Ook worden ervaringen gedeeld tussen collega’s uit meer dan 30 landen.