Shiatsutherapie

shiatsutherapie_kampenShiatsu is Japanse drukpuntmassage die over de kleren heen wordt gegeven. In het Japans betekent ‘Shi’ ‘vinger’ en ‘atsu’ ‘druk’. Shiatsu is een vorm van massage waarbij met duimen, vingers en handpalmen druk op de huid wordt uitgeoefend. Met behulp van verschillende massage- en strekkingstechnieken wordt de energie, die zich door de energiekanalen (meridianen) van ons lichaam beweegt, geharmoniseerd.

Shiatsutherapie kan preventief of therapeutisch worden toegepast. Een Shiatsu behandeling kan gestagneerde energie (bijvoorbeeld bij nek- en rugklachten) weer in beweging brengen, waardoor de energiebalans hersteld wordt en het lichaam beter functioneert.

Traditioneel wordt Shiatsu op de grond gegeven – op een zachte maar stevige ondergrond – zodat de masseur doeltreffender druk in kan brengen. Tegenwoordig wordt echter ook vaak gebruik gemaakt van een massagetafel. De Shiatsu therapie wordt over de kleding heen gegeven. Het is dan ook prettig om gemakkelijk zittende, katoenen kleding te dragen tijdens de massage.